MD CARS

Import en export van autos

De vijf meest gestelde vragen over het importeren van een auto.

 1. Wanneer ik een auto koop via de Import Service, hoe lang duurt het dan voordat de auto bij mij wordt afgeleverd en wat is de routing?
  Vanaf de aankoop duurt het gemiddeld 2 a 3 weken totdat de auto bij u wordt afgeleverd. We gaan de auto optioneel voor u ophalen en dan begint het eigenlijke importtraject. Zodra de auto arriveert maken we even een paar foto’s en sturen u deze op zodat u weet dat de auto correct in Belgie is. Daarna maken we een afspraak met de RDW en gaan daar de auto laten keuren. Vervolgens melden we ons bij de belastingdienst en doen de BPM aangifte. Zodra dat is gebeurt ontvangen we van de belastingdienst binnen twee a drie dagen een betalingskenmerk om de BPM te betalen. In sommige gevallen doet de belastingdienst een controle op de juistheid van de aangifte om fysiek de auto te controleren op de daadwerkelijke opties en dergelijke. Deze extra controle vertraagt het traject met gemiddeld drie dagen. Wanneer de BPM is voldaan is het wachten op de kentekencard. Zodra deze binnen is registreren wij de auto op uw naam en maken we een afspraak om de auto bij u af te leveren. Vanzelfsprekend houden wij u van iedere stap op de hoogte.
  Uiteraard bent u van harte welkom om uw auto te bewonderen of om een proefrit te maken. Laat van te voren wel even weten dat u komt. Het zou jammer zijn wanneer we net met de auto naar 1 van de instanties zijn.
 2. Is een aankoopkeuring zinvol en is deze geheel onafhankelijk?
  Een keuring is bijna altijd zinvol. Natuurlijk zien we beide de foto’s van de auto, informeren we bij de aankoopbemiddeling naar de conditie van het voertuig, maar dat doen we bij een verkoper. Hij / zij wil graag een auto verkopen. Een  keuring geeft een daadwerkelijk onafhankelijk advies. U bent immers de opdrachtgever van de keuring en niet de verkopende partij. U koopt overigens onder voorbehoud van de uitkomst van de  keuring. Blijkt de auto niet conform de verwachtingen, hoeft u alleen de keuringskosten te betalen en gaan we op zoek naar een alternatief voertuig.
 3. Wat is mijn voordeel bij het importeren van een auto en waarom zou ik een intermediair inschakelen?
  Het voordeel op vergelijkbare auto’s met dezelfde kilometerstanden en opties bedraagt ongeveer 10% a 15%. Overigens verschilt dit uiteraard per voertuig. Voor een exacte bepaling dienen we eerst de rest BPM te berekenen, deze is overigens gegarandeerd, en de overige bijkomende kosten te calculeren. Deze vergelijken we dan met een auto die vergelijkbaar is in Vlaanderen. U zult in veel gevallen versteld staan.
  Uiteraard kunt u het importeren van een auto ook zelf doen, maar met het inschakelen van een intermediair kiest u voor comfort en gemak. U heeft immers geen zorgen meer, want alles wordt voor u geregeld. U heeft geen last van een mogelijke taalbarrière, wij onderhandelen iedere dag met partijen in Duitsland en wij weten de weg naar de verschillende instanties. Daarnaast betaald u ons een bemiddelingsfee volgens pakket 1 of pakket 2, de overige kosten dient u ook te betalen wanneer u zelf de auto importeert. Kortom, voor relatief weinig geld worden uw werkzaamheden uit handen genomen en kunt u zich bezighouden met hetgeen voor u belangrijk is.
 4. Krijg ik garantie of is het mogelijk om extra garantie af te sluiten en kan ik met mijn auto naar een Nederlandse dealer voor onderhoud?
  Wanneer u kiest voor een jonge occasion (tot 2 a 3 jaar oud) is de auto nog voorzien van een fabrieksgarantie welke hier in Vlaanderen ook geldig is. Wanneer de auto wat ouder is, maar wel onder de zogenaamde kwaliteitsgaranties valt, denk hierbij aan A selectie garantie bij Audi of Junge Sterne Garantie bij Mercedes is deze overdraagbaar (hierop bestaan een aantal uitzonderingen). Wanneer deze garanties niet meer van toepassing zijn of u besluit een auto te kopen zonder garantie kunnen wij optioneel een garantiepakket hier in Nederland aanbieden en afsluiten.Wanneer u uw auto aanbiedt aan een autoverdeler zullen zij u met open armen ontvangen. Zoals u wellicht weet worden er in Vlaanderen steeds minder auto’s verkocht. Hierdoor moet de werkplaats en aftersales zorgen voor de broodnodige rendementen van de dealerbedrijven. Derhalve ziet men u graag komen. Ook wanneer er nog garantie op de auto zit. De kosten hiervan worden immers betaald door de fabrikant zelf.
 5. U heeft via ons een auto gekocht en hoe verloopt dan de betaling / facturatie?
  Voordat de auto gehaald wordt bij de verkoper dienen we de auto te betalen. Wanneer de verkopende partij een dealer betreft kunt u gerust het aankoop bedrag rechtstreeks overmaken. Wanneer het een handelaar betreft is voorzichtigheid enigszins geboden. U kunt een deel overmaken en de rest contant bij aflevering afgeven. En wanneer we een auto hebben gekocht bij een particuliere verkoper is het te doen gebruikelijk om de transactie contant te voltooien. Wanneer u dit allemaal niet wilt kunt u ervoor kiezen om de betaling via ons te verzorgen. Wanneer, om wat voor reden dan ook de koop niet doorgaat krijgt u van ons gegarandeerd het aankoopbedrag terug. Hiermee heeft u geen zorgen meer. Wanneer de auto  is gearriveerd gaan we naar de keuring en doen we aangifte van de wagen U ontvangt van ons een bericht waarin verzocht wordt om het afgesproken bedrag aan ons te betalen. Wij maken dit dan over naar de belastingdienst. Wanneer dan het kenteken binnen is ontvangt u van ons de eindfactuur en kunnen wij een afspraak maken voor aflevering van de auto. Graag hebben wij dat u de eindnota voor of tijdens aflevering aan ons voldoet. Op dit moment bent u in het bezit van uw nieuwe auto en hebben wij geen financiële verplichtingen meer naar elkaar. Wel zo helder en prettig.

Meer over exporteren tweedehands auto vindt u op Sloopservice Nederland.