MD CARS

Import en export van autos

Door - Tom Cosyns

Bougies aan vervanging toe?

Indien uw auto niet, of slecht wil starten, kunnen hier diverse oorzaken ten grondslag aan liggen. Op het moment dat u de sleutel omdraait en er gebeurt volstrekt niets, let dan op of andere functies (lampjes e.d.) nog wel werken. Werkt niets meer zodra u het contactslot omdraait, dan is de accu leeg, of kapot. Meestal merkt u het wel indien de accu niet goed meer functioneert, u zult eerder startproblemen hebben ervaren indien de auto uren stil gestaan heeft. Geeft uw dashboard nog wel de gebruikelijk signalen af, maar slaat de motor niet aan, ondanks dat u de contactsleutel aandraait, dan kan het de startmotor zijn die vervangen moet worden.

Bougies of bobine vervangen?

Naast de accu of startmotor, kunnen ook kleine onderdelen als de bobine en bougies voor stagnatie zorgen bij het starten. Op het moment dat starten (uiteindelijk) wel lukt, maar u merkt dat de auto niet soepel rijdt (integendeel, de auto rijdt haperend), dan kunnen deze kleine onderdelen het euvel zijn. Is de bobine defect (een klein essentieel onderdeel, wat zorgt voor een hogere elektriciteit spanning naar de bougies), dan kunnen de bougies niet goed functioneren. Is er een bougie defect, of wordt deze niet ‘ontvlamt’ door een defecte bobine, dan kan de betreffende cilinder niet functioneren, waardoor de auto op een lager aantal cilinders rijdt en dat merkt u.

Repareer het mankement

Blijf vooral niet doorrijden op deze wijze, dit kan zeer schadelijk voor de motor zijn. U zult dan wel zelf een nieuw set bobines of bougies moeten aanschaffen, waarvoor u terecht kunt op TOPAUTOONDERDELEN.be.

Laat eerst een expert hiernaar kijken alvorens u tot aankoop overgaat. Indien u zelf capaciteiten in huis hebt om deze onderdelen te vervangen hoeft u natuurlijk niet naar de garage. Is dit niet het geval ga dan niet zelf sleutelen, maar laat het aan de garage over (met al dan niet zelf gekochte onderdelen).